Logo ringerike kultursenter.png
Search
  • Ringerike Kultursenter

Alle 8.-klassinger får to gratisbilletter til musikalen Fame NB: AVLYST!

Updated: Mar 13, 2020


ØKONOMISK BIDRAG: Runar Krokvik og SpareBankstiftelsen Ringerike har gitt et økonomisk bidrag til Ringerike kultursenter, som gir to Fame-billetter til hver eneste 8. klassing i Ringerike og Hole. Her er Krokvik sammen med MusikalKollektivets instruktører Åsa Alsmark, Hilde Dalen og THerese Knoph-Sulland.


Lokal kultur skal være tilgjengelig for alle. Nå gir Ringerike kultursenter to gratis Fame-billetter til alle 8. klassinger i Hole og Ringerike. Et solid økonomisk bidrag fra SpareBankstiftelsen Ringerike sørger for muligheten.


NB: VI GJØR OPPMERKSOM PÅ AT ALLE FAME-FORESTILLINGENE I DENNE OMGANG ER AVLYST, GRUNNET SITUASJONEN RUNDT FAREN FOR KORONA-SMITTE!


Nylig ble det klart at Ringerike kultursenter bruker et øremerket bidrag fra SpareBankstiftelsen Ringerike, til å gi 8. klassinger fra Hole og Ringerike muligheten til å se musikaloppsetningen Fame gratis. Hver elev får to billetter, slik at de kan ha med seg et valgfritt følge.


- Alle har godt av å se en kulturforestilling i ny og ne. Derfor synes vi bidrag som dette er viktig, sier Runar Krokvik, leder i SpareBankstiftelsen Ringerike.


Profesjonell forestilling


Daglig leder i Stiftelsen Ringerike kultursenter, Tage Hybertsen, er svært glad for bidraget. Tilfreds kan han gi lokal ungdom muligheten til å se musikalen Fame, med alle sine samtidsutfordringer.


- Fame har en oppsetning i regi av profesjonelle og svært dyktige instruktører, samt svært flinke aktører. Det gjenspeiler forestillingen, som har høy nasjonal kvalitet, sier Hybertsen.


Enstemmig positiv interesse


Runar Krokvik tok selv en ringerunde til rektorer ved de lokale skolene for å høre om interessen for et gratistilbud til elever.


- Svaret var enstemmig positivt. Alle ønsket seg en slik mulighet. Vi har også fått signaler på at lærerne ønsker å legge en slik kulturopplevelse inn i undervisningen. Fame er i så måte viktig. Utfordringene for dagens ungdom, gjenspeiler de utfordringene som ungdommen i Fame har, understreker Krokvik.


Flere får muligheten


Flere og flere barn og ungdom lever under fattigdomsgrensen i Norge. Ringeriksregionen er intet unntak. Det begrenser barn og unges mulighet til å delta der ting skjer. Det har SpareBankstiftelsen Ringerike merket seg.


- Ved å kunne tilby gratisbilletter til ungdom, sørger Ringerike kultursenter for at flere får muligheten til å se en kulturbegivenhet. Som oftest handler det om økonomi, tid og interesse - og kanskje spesielt økonomi. Det er noe av bakgrunnen vår for å gi et slikt bidrag, sier Krokvik.TAKKNEMLIG: Daglig leder i Stiftelsen Ringerike kultursenter, Tage Hybertsen, er svært takknemlig for det økonomiske bidraget fra Runar Krokvik og SpareBankstiftelsen Ringerike. Bidraget gjør det mulig å dele ut to gratisbilletter til alle 8,-klassinger i Hole og Ringerike.


Levende kultursenter - et samlingspunkt


Han roser aktivitetstilbudet ved Ringerike kultursenter, som stadig blir bedre.


- Et levende, lokalt kultursenter er viktig for hele regionen. Det er et samlingspunkt for familier, barn og ungdom. Det som skjer i disse lokalene er forebyggende arbeid som vi alle kjenner betydningen av, sier Krokvik.


Tage Hybertsen er enig med sin gode bidragsyter. Lokal kultur skal skinne for det lokale publikum.


- Det er utrolig viktig at barn og unge kan få oppleve kultur på hjemmebane her i Hønefoss. Nå får de en unik mulighet til å se dyktige, lokale ungdommer spille i en profesjonell oppsetning som det Fame er, sier han.

61 views