Logo ringerike kultursenter.png
Search
  • Ringerike Kultursenter

Økonom og elektriker på dagtid - musikal-skuespillere på kveldstid

Updated: Feb 12, 2020


ELSKER LIVET PÅ SCENEN: Karoline Fagervold (30) og Ove Nordseth Karlsen (47) elsker livet i Kulturhuset. Her under en øvelse til musikalen «Fra West End til Broadway».


Hun arbeider som økonom og tallknuser - han som elektriker. På vei hjem fra jobb bytter Karoline Fagervold og Ove Nordseth Karlsen ut statistikker og kabelkuttere med replikker, sanger og skuespill. – Vi elsker å leke, sier de to entertainerne. Vi er midt inne i en av de mest intense øvelsene for «Fra West End til Broadway». MusikalKollektivet øver så det gnistrer, Hilde Dahlen instruerer, og det repeteres og repeteres. Men her er ingen sure miner, selv om ting gjøres på nytt og på nytt. Karoline Fagervold og Ove Nordseth Karlsen stortrives med det som har blitt nærmest en livsstil for dem begge. - Hadde jeg vært 16 år i dag ville jeg gått veien videre med sang, sier Karoline. Oppvokst med sang og musikk


SANGFUGL: Sang er favorittøvelsen til Karoline Fagervold. Hun har vært med i Musikalkollektivet siden oppstarten.

Hele livet har hun elsket sang og musikk, og 16 år gammel spilte hun i sin første musikal, Grease, sammen med Bjørnar Reime Erlandsen.

- Jeg spilte rollen som Sandy, og jeg bare elsket rollen og det å stå på scenen, sier Karoline. - Trives, men ville valgt sang

I dag – 14 år etter – arbeider hun som egendefinert tallknuser i Ringerike kommune. Hun trives i jobben sin, men innrømmer at hun kanskje hadde valgt annerledes dersom hun skulle tatt valget på nytt.

- Hadde jeg vært 16 år i dag, ville jeg valgt sangen. Det er liksom min greie, sier Karoline drømmende.

Hun er oppvokst i Hønefoss med venner som var dedikerte til musikken.

- Jeg vanket i en gjeng sammen med blant andre Bjørnar Reime Erlandsen og Syver Storskogen. De gikk videre i musikkbransjen, og har det som jobb. Jeg ble tallknuser, sier Karoline, og smiler. Skrur om på vei fra jobb

Men jobben som økonom i kommunen består av så mye mer enn tall. Derfor presiserer Karoline at jobben i rådhuset langt i fra er så kjedelig som det høres ut som. Men på vei hjem fra jobb, skrur hun om på sin egen mentale bryter, fra innstillingen tall og mennesker, tall til sang og musikk. - I bilen på vei hjem fra jobb er det på med musikkanlegget på full styrke. Da er hodet et helt annet sted. Jeg kan øve på replikker, og jeg kan synge sangnumre fra det vi øver på her i Kultursenteret, forteller Karoline.

Elsker livet i Kulturhuset


Hun har vært med i MusikalKollektivet siden oppstarten, og synes livet i Ringerike Kultursenter er herlig. - Det å komme hit, møte venner, slå av en prat før vi starter øvelsene, skifte, sminke seg og gå på scenen. Det er fantastisk. Jeg er heller ikke nervøs for å stå på scenen lenger. Uansett hva som måtte skje på scenen, så kommer vi oss gjennom det. Vi er nokså rutinerte, sier Karoline. Hun drar også nytte av sceneerfaringen i sin daglige jobb.

- Det hjelper meg i forhold til jobben min. Jeg er økonomisk rådgiver, og har ingen problemer med å stå foran store forsamlinger i Ringerike kommune, med rådmannen i spissen, sier Karoline. - Jeg er en leken mann

Ove Nordseth Karlsen har svært med i voksengruppa i Musikalkollektivet i et halvt år. Komfortsonen er utvidet, og Ove deler Karolines glede av scenelivet. - Min datter har vært med i Kulturakademiet i mange år, og jeg har kun jobbet backstage. I høst fant jeg ut at jeg ville prøve livet PÅ scenen. Jeg har aldri angret. Ikke ett sekund, forteller Ove. Han beskriver seg selv som en leken mann. Derfor tok han sjansen, og ble raskt tatt inn i varmen av Hilde Dahlen og de øvrige medlemmene i gruppa. - Jeg elsker å leke, og kjente i tillegg et par andre i gruppa. Jeg visste jeg måtte utfordre meg selv, men det var jeg mer enn klar for, sier Ove. Mental medisin


UT AV KOMFORTSONEN: Ove Nordseth Karlsen har utvidet komfortsonen, og er i ferd med å bli en scenevant entertainer. Her i et av numrene fra Lion King.

Han nyter å utfordre seg selv på scenen når kabelkutteren er slått av for dagen. Ove tar steg – for hver øvelse, og betrakter livet i Kultursenteret som mental medisin. - Jeg hadde jo aldri sunget andre steder enn hjemme på badet. Men her er miljøet ekstremt godt. Alle blir behandlet likt. Her er det ingen blaserte stjerner som skal behandles på annen måte enn de andre. Jeg ble tatt imot med åpne armer, og har blitt mer og mer komfortabel. Her tar folk virkelig vare på hverandre, og jeg nyter hvert sekund. Det er min mentale medisin, sier Ove. - Det er her det starter

Karoline og Ove ser fram til det nye kulturhuset står ferdig.

- Det er bra at det satses på kulturen. Hønefoss vasser i talenter. Det skjer så utrolig mye innenfor kultursjangeren, og det er her i dette huset det starter for de aller fleste. Derfor ønsker vi en utvidelse og oppgradering av kultursenteret hjertelig velkommen, sier Karoline og Ove.


156 views