Logo ringerike kultursenter.png
Search
  • Ringerike Kultursenter

Unn deg en musikalsk reise i forestillingen "Fra West End til Broadway"

To forestillinger lørdag 15. februar


Har du lyst til å se en frisk musikal? Da er Bysalen Amfi stedet for deg lørdag 15. februar. MusikalKollektivets voksengruppe står klare til å ta deg med på en nydelig, musikalsk reise blant noen av historiens mest kjente musikaler. Forestillingen heter «Fra West End til Broadway». ­- Det startet med en idé, som ble til et manus med replikker og det som skulle til for å bli en historie. Det hele er ispedd nydelig sang og flotte dansenumre, sier Hilde Dahlen, manusforfatter og ansvarlig for lørdagens to forestillinger. Som tittelen forteller deg; dette er en fra og til-forestilling, med utdrag og klipp fra musikaler som går for fulle hus i verdens to mest kjente musikalmetropoler, London og New York. Det hele braker løs med et friskt åpningsnummer fra en ganske så ny musikal som heter 9 to 5, som er en musikal med Dolly Parton-låter.


ENGASJERT KULTURINSTRUKTØR: Hilde Dahlen gir jernet når MusikalKollektivets voksengruppe øver til "Fra West End til Broadway". - Vi har numre fra en rekke verdenskjente musikaler - som blant annet Dear Evan Hansen. Det er en svært populær musikal som du knappest kan oppdrive billetter til, om du prøver. Jeg tror den går i både London og New York, sier Hilde. Nydelige stemmer I tillegg består forestillingen av herlige fremføringer fra Lion King og Wicked. - Oda S. Erlandsen og Karoline Fagervold synger låter fra Wicked. De er fantastiske, og sangene fremføres med nydelige stemmer. De to spiller henholdsvis Glinda og Elfeba – den grønne heksa, forteller Hilde engasjert. Kjente musikaler Men det stopper ikke der. Publikum får servert det ene høydepunktet etter det andre – de aller fleste av dem kjente for det ganske publikum. Blant annet «Anthem», «Merano» og «I know him so well» - tre legendariske låter fra Chess. - Låtene er valgt med omhu. De omhandler aktuelle temaer som motstand mellom mennesker, forskjeller som driver oss fra hverandre. I tillegg er det selvsagt en del kjærlighet. Det hører jo alltid med, sier Hilde. I andre akt har MusikalKollektivet lagt størst fokus på Mamma Mia, med kjente ABBA-låter som blant annet Waterloo.

- Jeg føler at vi har fått med oss mye, sier Hilde.


KOM IGJEN: Hilde Dahlen sparer ikke på konfekten, når hun gir instrukser under øving.

Talent har ingen aldersgrense Hun elsker å jobbe med voksengruppa. Noen er tilbake etter mange års fravær, mens andre er ferske. Alle har de et felles mål: Jobbe hardt, ha det gøy, og lykkes på scenen. - Talent har ingen aldersgrense, sier Hilde. - Det som er så morsomt med denne grupperingen, er at mange av dem som er med, også var med for mange år siden. Nå har de kommet tilbake til oss, og synes det er kjempegøy. Vi pusser og finpusser litt, og så kommer det opp ting de kanskje ikke visste at de hadde lenger. De leker, og hvor gøy er det ikke å leke når man er voksen, sier Hilde, med en alvorlig undertone. Seriøs jobbing - Ja, for det er egentlig en alvorlig lek. Jeg er nemlig ikke skrudd sammen slik at jeg klapper folk på hodet og sier at det er bra, uansett, liksom. Jeg forlanger at folk skal yte. Jeg vet nemlig at de kan – uansett alder. Det samme gjelder nemlig når vi jobber med familieproduksjoner. Jeg er ingen pusekatt når det gjelder barna, heller. For vi kan. Alle kan, dersom de jobber seriøst. Og det er det vi gjør her. Vi jobber seriøst, og her kommer kanskje det aller viktigste: Vi mestrer, ferdighetsnivået stiger, og vi gjør ting vi aldri trodde vi skulle klare. Det er dette som gjør det så sabla gøy, sier Hilde.INNLEVELSE: André Storeng skal spille på flere av numrene under oppsetningene av "Fra West End til Broadway" lørdag 15. februar.


Verdt å merke seg Oda Erlandsen og Karoline Fagervold er nevnt, men publikum bør også merke seg Gunni Banggren, Petrus Christensen, Didrik Sawkins og Aleksander Granum Dalevold - i tillegg til en rekke andre. Tormod Aune har ansvaret for lyden, mens Geir Rannekleiv har ansvaret for lyssettingen. André Storeng er musikalsk følge på mange av låtene. Margareth Wiik har koreografert dansene, mens Åsa Alsmark og Hilde Dahlen har kostymeansvar.

I tillegg har Monica Sik Holm tatt turen fra London for å øve inn mange av kor-numrene til denne friske forestillingen. - Mange har gjort en kjempejobb. André Storeng spiller mange av låtene. Det er fordi det ikke finnes gode backtracks til disse forestillingene. Jeg ville helst hatt levende musikk hele tiden, men det har vi ikke økonomiske muskler til, sier Hilde. En god opplevelse Hun gleder seg vilt og hemningsløst til helgens forestilling. - Det gjør jeg. Tidligere kunne jeg være litt bekymret for at vi ikke ville lykkes, men nå er jeg ikke redd i det hele tatt. Spørsmålet nå er egentlig bare hvor mye vi klarer å få spisset forestillingen på den korte tiden som er igjen. Men jeg både håper og tror at publikum vil få en god musikal-opplevelse, sier Hilde Dahlen.


Vil du kjøpe billetter til helgens forestillinger? Klikk her.


SAMSTEMTE: Voksengruppa i MusikalKollektivet terper og terper før forestillingene lørdag 15. februar.


45 views